Články

I vaše srdce má emoce! Jak jeho zdraví ovlivní psychická (ne)pohoda?

14. 02. 2024

Srdeční choroby jsou v České republice významnou příčinou úmrtí, ročně jim podlehne přes 360 tisíc pacientů.[1] Není to přitom jen rodinná anamnéza, kouření či alkohol, co riziko kardiovaskulárních potíží zvyšuje. V dnešní uspěchané době jsme vystaveni stresu a emocionálním výkyvům. A právě psychická nepohoda může být jedním z hlavních původců srdečních onemocnění. Negativní emoce nám mohou přivodit dlouhodobé zdravotní potíže, včetně srdečního infarktu. Více

Centrum hojení chronických ran EUC Kliniky v Českých Budějovicích získalo certifikát Garance kvality za vynikající péči

Českobudějovické centrum hojení chronických ran si připsalo velký úspěch, a to získáním certifikátu Garance kvality od České společnosti pro léčbu rány. Tato prestižní certifikace byla udělena za oblast poskytování komplexní péče o klienty s chronickými a komplikovanými ranami. Vice