Centrum hojení chronických ran

Centrum hojení chronických ran EUC Kliniky v Českých Budějovicích získalo certifikát Garance kvality za vynikající péči

05. 02. 2024

Českobudějovické centrum hojení chronických ran si připsalo velký úspěch, a to získáním certifikátu Garance kvality od České společnosti pro léčbu rány. Tato prestižní certifikace byla udělena za oblast poskytování komplexní péče o klienty s chronickými a komplikovanými ranami. Více

Diabetická noha, zákeřná komplikace cukrovky

Cukrovka představuje sama o sobě velmi závažné onemocnění, které jen u nás v současnosti trápí až milion pacientů. Bezmála ve třetině případů nemoc doprovázejí zákeřné komplikace. Jednou z nich je i syndrom diabetické nohy, jímž trpí přes 45 tisíc[1] pacientů. Přitom v případě zanedbání problému může diabetikovi hrozit i amputace končetiny! Jaké nepříjemnosti může diabetická noha způsobit, co jsou hlavní příčiny jejího vzniku, jak se onemocnění projevuje – a lze mu předcházet? Vice

Bércové vředy – příčiny, příznaky, léčba a prevence

Bércový vřed patří mezi nejčastější chronické rány. Jde o poškození kůže, které může zasahovat do různé hloubky podkožních tkání. Objevuje se v oblasti bérce, tedy mezi kotníkem a kolenem, a trpí jím až 3 % lidí ve věku nad 65 let. Jaké typy bércových vředů existují, jaké jsou hlavní příčiny vzniku, jak se toto onemocnění projevuje, jak se léčí a jaké jsou možnosti prevence? Vice

Sedmkrát na téma hojení chronických ran

Co přesně si může laik představit pod pojmem: Centrum hojení chronických ran? Jaký typ péče to je a s čím vším zde umí pacientům pomoct? O tom všem jsme hovořili s MUDr. Danielou Ďurďa Kluchovou, lékařkou Centra hojení chronických ran na EUC Klinice Ostrava. Vice

Proleženiny – příčiny, stupně, léčba a prevence

Proleženiny patří mezi chronické rány, které vznikají uzavřením cév v místech neustálého působení tlaku a následným odumíráním tkání. Proto jimi trpí zejména pacienti dlouhodobě upoutaní na lůžko či osoby s výrazně omezenou pohyblivostí. I přes veškerý pokrok v medicíně zůstávají proleženiny vážným problémem, který může být i život ohrožující. Jak proleženiny vznikají, jak se dělí dle stupně závažnosti, jaké s sebou nesou komplikace a jaké jsou možnosti prevence i léčby? Vice

V Ústí nad Labem se otevírá nové Centrum hojení chronických ran. Zabývá se defekty, které se léčí déle než 4 týdny

Zdravotnická skupina EUC otevírá od 1. 9. v Ústí nad Labem nové Centrum hojení chronických ran. Celkově jde již o páté zařízení tohoto typu v rámci republiky. Jedná se o specializované pracoviště, založené na komplexním charakteru léčby v rámci úzké mezioborové spolupráce, která umožňuje individualizovanou, efektivní a vysoce odbornou péči o pacienty. Vice

Otevíráme Centrum hojení chronických ran v Praze

V EUC Klinice Praha - Šustova bude od 23. 3. 2023 pacientům k dispozici nové oddělení – Centrum hojení chronických ran. Jedná se o další centrum tohoto typu v rámci zdravotnické skupiny EUC vedle již fungujících v Plzni, Českých Budějovicích, Přelouči a Ostravě. Vzniká tak ucelená síť Center hojení chronických ran.  Vice